вторник, 21 мая 2013 г.

Анонс: о 14-00 15.07.13 - розгляд апеляції по «справі паламарів» (Запоріжжя)


ponomari-zp
(photo by Dmitro Kupriyan)

Нещодавно Жовтневий суд Запоріжжя, який три роки слухав кримінальну справу про вибух в Свято-Покровському храмі, визнав підсудних: паламаря Євгена Федорченко, а також Антона Харітонова і його брата Сергія Дьоміна винними й засудив трьох молодих хлопців до 14 і 15 років позбавлення волі.
Слід нагадати, що розслідувалась дана кримінальна справа фактично за три доби. Винні одразу були знайдені, точніше призначені, а от організаторів і виконавців вибуху - так ніхто і не шукав (і навряд чи вже знайде!).
Інші альтернативні версії вибуху – навіть і не розглядалися, і не перевірялися!

Натомість на досудовому слідстві до підозрюваних (а пізніше - обвинувачених)  широко застосовувались недозволенні методи ведення слідства: в т.ч. методика НКВС відома в усьому світі як беззупинний 48-ми годинний допит зі зміною слідчих, побиття, катування, не дання можливості спати, їсти, участь «міліцейських» адвокатів на початкових слідчих діях тощо.

Коли прокуратура і МВС Запорізької області передали кримінальну справу до суду, з’ясувалось, що у державного обвинувачення є «проблемка». Це момент з вибуховим пристроєм. Річ в тому, що в «явках з повинною» , надиктованих слідчими в перші три доби після затримання (які на вимогу тих таки слідчих переписувались по 10 разів) було написано, що бомбу виготовив Сергій Дьомін (адже ж він має фармацевтичну освіту!) а занесли її в храм двоє друзів - паламарів: Антон та Євген. Проте в своїх «явках» вибитих в результаті тортур і катувань паламарі написали, що передаючи бомбу один одному розповідали також і про те, як треба встановити таймер і як його активувати. Є одне тільки невеличке застереження-нестиковка: в своїх «явках» і потім на численних відтвореннях (що зафіксовано на відео, в присутності експертів-вибухотехніків) ніхто з підозрюваних не зміг ані зібрати пекельну машинку, ані навіть правильно встановити таймер й привести її в дію без того, щоби не підірвати себе. Такий висновок зробили вибухотехніки МВС.
Тому вже в суді прокуратура, зрозумівши цю нестиковку міняє обвинувачення і починає стверджувати, що паламарі придбали «пекельну машинку» на базарі. На відтворенні Харітонов Антон навіть вказав слідчим це місце – це колгоспний ринок, ряди, де бабці зазвичай продають зелень та картоплю. А також приторговують з-під поли саморобними «пекельними машинками» час від часу. Адже пенсії не вистачає на прожиття. Нема грошей на ліки, от і "підторговують" іноді.

Все обвинувачення побудовано на показах тюремних «засекречених» стукачів – які допитувались інкогніто (яким начебто розказали про вибув вже в СІЗО самі підсудні), на «явках» вибитих в результаті застосування недозволених методів ведення слідства, та ще на картах таро вибачте висновках відомої проріцатєльніци поліграфістки Жанни Половнікової (яка, наприклад, запроторилана за грати на 8 (вісім) років Віталія Каіру, який відсидів за вбивства пологівського маніяка Сергія Ткача).

Що скаже Апеляційний суд Запорізької обл.?
Яким буде його рішення?
Побачимо 15 липня 2013. Сподіваюсь, що у нас ще залишились чесні і порядні судді, які розрізняють чорне і біле, і які здатні встановити істину по справі, незважаючи на шалений тиск з боку справжніх організаторів вибуху в Свято-Покровському храмі, а також з боку їх пріхлєбатєлей - "перевертнів" в погнах і рясах.
Дивіться також відео: http://ru.tvi.ua/new/2013/04/08/komu_nado_bylo_vzryvat_zaporozhskuyu_cerkov_v_den_vizita_patriarkha_kirilla Або читайте блог: http://www.deloponomarey.pp.ua/

Місце суду: Апеляційний суд Запорізької обл.

69005, м. Запоріжжя, вул.Артема, 50

Телефони для акредитації: 097-402-2149, 050-947-5564. E-mail: olya.nikolay@yandex.ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий