суббота, 19 мая 2012 г.

Навіщо нам така міліція?



На цьому відео "Надзвичайних новин" ICTV тільки сліпий може не побачити ігрових автоматів в салоні "Євролот" на стометрівці біля ст.м.Святошино (http://kriminal.ictv.ua/ua/index/view-media/id/13977). Тим часом пресс-служба МВС м. Києва розповідає, що це був розбійний напад на підприємство, яке мало ліцензію і здійснювало продаж державних лотерей.

Підозрюваним інкримінують одразу дві статті 296 ч.2 і ст.187 ч. 2 (за таке можуть дати ~8 (вісім) років у в"язниці). Слід сказати, що трьом затриманим міліція підкинула в кишені якісь лотерейні квитки.

Але було це вже в ніч з 16 на 17 травня в приміщенні Святошинського райвідділу міліції.

Цих трьох затриманих молодих хлопців (крім Миколи Єременко) били: давали ляпаси по обличчю, по вухах, а Ярослава Логнюка - катували в райвідділку 6 (шість) годин поспіль чи не всім райвідділом почерзі!

Навіщо це було робити?
Навіщо було порушувати ст. 5 Закону про міліцію?
Не давати затриманим зателефонувати додому родичам чи то своїм адвокатам?
Навіщо було не допускати адвокатів?

І навіщо, нарешті, було підкидати лотерейні білети затриманим? http://youtu.be/M9KlNJ1Ja7g

Навіщо інкримінувати розбій і хуліганство водночас (хоча в цій ситуації це насправді взаємовиключні склади злочинів, "две большие разницы" як кажуть в Одесі)?

Відповідь очевидна. Здається, навіть сама міліція розуміє, що ця справа шита білими нитками.
Наша міліція, нажаль, або кришує бандитів або просто елементарно не вміє та\або не хоче працювати.

p.s. Навіщо нам така міліція?
І чи було б взагалі можливе таке міліцейське свавілля в окремо взятому районі столиці, якби воно не кришувалася високопосадовими особами (прокуратури, судів та МВС)?

Відео ICTV тут: http://kriminal.ictv.ua/ua/index/view-media/id/13977
***
p.p.s. Відео-звіт по справі Святошинських Робінгудів (суд, санкція 18.05.12 + свідчення затриманих щодо застосування до них недозволених методів ведення слідства):

1) Заява Єременка Миколи про застосування недозволених методів: http://youtu.be/1vcUWeaUpog
2) затриманого Дмитра Павельєва 1986 р.н. виводять із зали судових засідань після продовження строку тримання до 10 діб (до з"ясування характеризуючих обставин) - 18.05.2012 (місце події - будівля Святошинського райсуду).
Затриманому Дмитру Павельєву в м1л1ц11 п1дкинули лотерейн1 б1лети, таким чином сфальсифікувавши звинувачення у розбої: http://youtu.be/M9KlNJ1Ja7g дивіться і це: http://youtu.be/YuSP_u1IGyo
3) Затриманому Богдану Мельнику в м1л1ц11 п1дкинули лотерейн1 б1лети, таким чином сфальсифікувавши звинувачення у розбої. http://youtu.be/xSZRoRjbdUE та http://youtu.be/Ip09tkBUZQY
4) адвокат Микола Бірюк - захисник Логнюка Ярослава, розповідає як його підзахисного били і як над яким знущались нон-стоп 6 (шість) годин в Святошинському райвідділі міліції Києва.
http://youtu.be/5nqV4IbyxFY
5) Арешт Ярослава Лагнюка на 10 діб Святошинський суд Києва (суддя Домарацька А.В.): http://youtu.be/_qeP482EilI

Posted by Picasa Photo: Це Русланчик, якому лише 2,5 рочки. Він прийшов разом із бабусею Іриною 18.05.12 до стін Святошинського равідділку міліції провідати батька-журналіста Миколу Єременка, якого співробітники Святошинського райвідділу заарештували більше доби тому. Доречі, наступної доби після незаконного арешту журналіста видання Liga.Net Миколи Єременка, його дружина Валентина в пологовому будинку народила другу дитину, хлопчика. Батько каже що хотів би назвати його Віктором ("Переможець").

1 комментарий:

  1. Святошинських роб1нгуд1в зв1льнила прокуратура 25-05-12: http://youtu.be/QQkpF2jvgeo

    ОтветитьУдалить