четверг, 10 октября 2013 г.

МЕДРЕФОРМА В ДІЇ: Міністр Здравозахоронєнія сказав в морг, значить в морг!



Фото-репортаж з Лікарні проти ВІЛ-СНІДУ імені Громашевського (Лаврська, 11) за 09 жовтня 2013:
8 (восьмеро) пацієнтів стаціонару опинилися в заручниках
«святих отців» Лаври УПЦ МП і чиновників МінЗдравоЗахоронєнія.

Широковідомо, що Україна останні роки переживає справжню епідемію ВІЛ-СНІДУ: щонайменше 1% населення є носіями вірусу ВІЛ, а по факту - помножте цю цифру на 3 а то й 4 - матимете справжню картину. На боротьбу з ВІЛ-СНІДОМ міжнародною спільнотою і Урядом України виділяються величезні кошти, які вимірюються стонями мільйонів гривень, а до пацієнтів вони майже не доходять, бо розкрадаються чиновниками різного рівня від Міністра і до рядового клєрка. Закупки ліків по ціні, яка в 3 (три) рази перевищує закупівельну ціну, аніж у виробника - ось реалії сьогодення. Жодної кримінальної справи, жодного вироку. Бізнес на життях і сльозах важкохворих пацієнтів.

Але сьогодні мова піде про 8 (вісім) пацієнтів, яких Микола Азаров - голова Уряду "покращувачів" викинув на вулицю, позбавивши їх фактично права на медичну допомогу і відтак вирішивши їх долю  - відправив помирати на вулицю.

 Знайомтесь, ось ці герої, які відмовились залишати викрадену у народу України Національну клініку проти ВІл\СНІДУ імені Громашевського (Лаврська, 11):


пацієнти лікарні Володя і Ігор - заручники жадібності чиновників і "святих отців" (дивуюся, як їм вдається зберігати оптимізм в цій ситуації!) їх життя цілком і повністю залежить від цієї лікарні. А лікарню хтось закрив, а будівлю - продав. Чи можна продавати ти, що тобі не належить? Лікарню побудували за кошт меценатів та громади Києва наприкінці 19 сторіччя.  Хто дав право цим виродкам з Міністерста ЗдравоЗахороненія продавати цю будівлю "святим отцям", позбавляючи в такий спосіб пацієнтів найціннішого - здоров"я і життя? — at Киево-Печерская Лавра.


пацієнти лікарні Володя і Ігор - заручники жадібності чиновників і "святих отців" (дивуюся, як їм вдається зберігати оптимізм в цій ситуації!) їх життя цілком і повністю залежить від цієї лікарні.
— at Киево-Печерская Лавра.


те що свідчить, що колись на Лаврській, №11 була лікарня свідчить лише ця вивіска ординаторської. Яку, поспішно з"їжджаючи, просто не встигли зняти. А може лікарі сподівалися, що вони ще сюди повернуться?
***
мені ця вивіска ординаторської нагадала вивіску в місті-привиді Прип"яті, що в Чорнобильській мертвій зоні. Старі п"ятиповерхівки, де в закинутих квартирах ростуть дерева та кущі, і де повним ходом буяє природа. І тільки на першому поверсі під"їздів 5-ти поверхівок залишились аналогічні таблички з номерами квартир і прізвищами родин мешканців будинку. Може вони теж, покидаючи свої домівки в ході екстренної евакуації, сподівались на те, що колись таки повернуться назад? p.s. Наша медична реформа в її нинішньому вигляді - це Чорнобиль!


просто Оруелівська табличка: "Пациент всегда прав". Тільки от немає ніяких прав у пацієнтів в Україні. \\Ці таблички отримали абсолютно новий зміст і значення одразу після того, як лікарі за наказом міністра покинули клініку.



що мене дійсно здивувало, так це те, що чергова медсестра і санітарка, які вже понад місяць не отримують заробітню платню - у зв"язку із закриттям лікарні - все одно приходять щодня на роботу і важко працюють. У медсестри адміністрація клініки забрала навіть термометри! Немає чим поміряти тепературу пацієнтам. Санітарка двічі на день миє підлогу в лікарні і в палатах. Холодною водою! Іншої тут немає.
 
ще один артефакт, який забули забрати в ході виселення місяць тому

Клініка імені Громашевського - єдиний в Україні спеціалізований медичний заклад для надання мед.допомоги важкохворим на ВІЛ-СНІД пацієнтам. Лікарня унікальна тим, що в ній працюють одни з найкращих в Україні лікарі - експерти з лікування ВІЛ-СНІДУ. Районні лікарні, та й обласні не можуть похвастатись таким зірковим складом - командою лікарів, які мають спецпідготовку і які здатні вилікувати-повернути до життя навіть безнадійних пацієнтів в передсмертному стані. Тут є палата інтенсивної терапії. Самі пацієнти кажуть, що вони свідомо звернулись саме до цієї клініки, бо тут їм дійсно допомагають: якісно, професійно, високо-кваліфіковано. Саме розташування лікарні з кінця 19 століття - Києво-Печерська Лавра. Це місце намолене віками, яке має гарну ауру, і відтак – суттєво сприяє процесу одужання.

Нову лікарню для важко-хворих на СНІД (остання стадія), що зводиться в столиці на буд. №5 по вул.Амосова - чиновники Мінздраву ще досі недобудували (хоч гроші освоїли повністю - в тому числі 30 млн.грн. за будівлю №4 на вул.Галицькій! "Довгобуд", який також не було введено в експлуатацію. Джерело: http://fakty.ictv.ua/ua/index/read-news/id/1487091), а діючу спеціалізовану лікарню вже передали-продали УПЦ МП (разом з важкохворими пацієнтами, які там знаходились)!

 
«Святі отці» і мєнти з Печерського райвідділку міліції вже двічі за останній тиждень приходили до лікарні і намагались без рішення суду виселити пацієнтів просто на вулицю. Сьогодні двічі відключали воду (холодну). Гарячої вже немає давно, як і опалення немає теж - труби хтось порізав. Намагались вимкнути і світло (завгосп Лаври). Але після розмови із завгоспом Лаври, який зателефонував наміснику Лаври Павлу вдалося відкласти виселення «до п"ятинці». Якої саме п"ятниці, якого числа  - він не уточнив. Таке відчуття, що пацієнти ці живуть на вулкані. Іншої спеціалізованої лікарні, де їм би змогли якісно, своєчасно і професійно надати необхідну медичну допомогу- немає. Куди їм іти?
ПРЯМА МОВА: Интервью с пациентом (Лаврская, 11)

Алексей, 51 год, Одесса

Я в этой больнице на учете с 2003 года, 10 лет! У меня помимо моего основного диагноза есть целый ряд сопутствующих заболеваний, которые я смогу эффективно пролечить исключительно в этом месте! Исключительно в этой клинике. Больше нигде! Потому что те врачи, которые сопровождают меня больше 10 лет, они знают мою ситуацию. Они абсолютно точно знают до мельчайших деталей – что когда мне принимать. Мне удобнее и безопаснее получать мед.помощь здесь. Я не юрист, но насколько я знаю у пациента есть право выбора врача. Вот я и выбрал. Я приехал сюда, потому что у меня сахарный диабет. Плюс у меня туберклома (пассивная) правого легкого. Это не заразно. Но мне постоянно приходится отслеживать это. В том объеме, который необходим я могу получить эту помощь исключительно и только здесь (Лаврская, 11). Я приехал, чтобы сдать анализы, проконтролировать свое состояние здоровья. Приехал, а они говорят мол так и так – клиники нет! И куда мне ехать теперь?

жіноче відділення. Ім біля 30-ти. Одну - чоловік "нагородив" ВІЛ-СНІДОМ (згадалося оповідання Булгакова "Записки молодого лікаря", і роман Ісака Бабеля "Коннармія"). Решта отримали Віл-СНІД від своїх сексуальних партнерів, або під час переливання крові, або від вживання ін"єкційних наркотиків. Хто знає. Я не питав.
Марина - чорнява дівчина, та що зліва (на фото) із родичів має лише тата, і той від неї відмовився. Дівчина схоже дуже з цього приводу переживає. Самотність і загроза виселення на вулицю, а також байдужість чиновників і громади оптимізму їй точно не додають. Чи це не нелюдське ставлення?
— at Киево-Печерская Лавра.

 Заходимо в палату №3 – жіноче відділення. В палаті перебуває три молоді дівчини років біля 30-ти. В палаті досить таки прохолодно. Опалення – не працює. Власник порізав труби (опалення) десь у підвалі. Одна дівчина каже, що одягла двоє теплих шкарпеток – і постійно мерзнуть ноги. Їй категорично не можна перемерзати, бо у неї цілий букет супутніх захворювань і будь-яке запалювання легень тощо від перемерзання може просто її звести в могилу. (коментар редакції: Напевно на це рейдер і розраховує!) Єдине опалення в палаті – це «вітродуйка», яка палить кіслород в палаті. Надовго його вмикати не можна, бо це шкодить здоров’ю пацієнток.

пацієнт Марина, 30 років:
«
Гарячої води в будівлі немає. (Як Ви приймаєте душ, запитую її) Можна застудитись і захворіти. Каже, гріємо воду в чайничку невеличкому.
Бідна сантірка-волонтер, яка вже більше місяця не отримує заробітню платню (бо лікарню КабМін фактично ліквідував) продовжує ходити на роботу, миє підлогу в клініці тричі на день. Вода – льодяна! Як вона це робить – мені важко уявити!


в палаті у дівчат забилась раковина. Сантехніків немає. Весь персонал клініки, в т.ч. і технічний-господарський, виїхав. Лаврські сантехніки (тобто спеціалісти нового власника) чхати хотіли на важко-хворих пацієнтів і їх життєві проблеми. Душ в клініці є, але вода - холодна. Дівчата кажуть, що гріють воду в чайниках і намагаються митись в тій воді.
 
Цю історію розповів мені Ігор "Скорпіонс". цей візок - нагадування про іншого пацієнта. Хлопця привезли в клініку кілька місяців назад. Він був у дуже важкому стані (інсульт, ліва половина тіла взагалі не рухалась!). Запущений. Лікарі спец.клініки помістили його в палату інтенсивної терапії і через місяць - повернули його до життя. Виходили! Хлопець почав ходити!! Після того прийшов наказ в МінЗдравозахороненія: "Всі хто ходять - виселятися!!" Хлопця виселили. Перевели в іншу району лікарню КИєва десь на Святошино. Там він полежав пару тижнів і помер на днях. Від неправильного лікування (немає тих лікарів, які знають як правильно лікувати ВІл-СНІД хворого) і відсутності необхідних ліків. Отака вона медична реформа в дії!

***
Додаток №1

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
від 11 липня 2013 р.
N 519-р

Київ
Питання передачі в безоплатне користування Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (чоловічий монастир) Української православної церкви будівель і споруд


Передати в безоплатне користування Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (чоловічий монастир) Української православної церкви будівлі і споруди по вул. Лаврській, 11, та по вул. Лаврській, 15, у м. Києві згідно з переліком, що додається.

Прем'єр-міністр України М. АЗАРОВ

Інд. 70
Додаток
до розпорядження Кабінету Міністрів України
від 11 липня 2013 р.
N 519-р

ПЕРЕЛІК
будівель і споруд, які передаються в безоплатне користування Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (чоловічий монастир) Української православної церкви
(Найменування об'єкта, Інвентарний номер)
 
Об'єкти, розташовані по вул. Лаврській, 11, у м. Києві
1. Лабораторний корпус 103100128
2. Лікувальний корпус 103100130
3. Матеріальний склад 103100131
4. Башта водонапірна 103100133
5. Огорожа 103100135
6. Ворота 103100137
7. Автоклавна 103100129
8. Котельня 103100132
9. Підвал 103100134
10. Доріжка асфальтна 103100136

Комментариев нет:

Отправить комментарий