четверг, 26 июля 2012 г.

Правила життя у мєгаполісі (Ваша безпека - у Ваших руках!)


Шановні кияни, кияночки та мешканці інших міст-мегаполісів!

Хочу у зв"язку з останніми подіями (http://www.pravda.com.ua/news/2012/07/27/6969601/) поділитися враженнями і я би сказав правилами життя у великому місті.

Прочитайте їх, будь-ласка, обміркуйте і скорегуйте свою поведінку та навчайте інших, особливо дітей, молодь, жінок. Можливо це врятує Ваше життя колись та життя рідних і близьких Вам людей.

Перше правило, це правило двері. За жодних обставин (коли звонять, стукають) - незнайомим людям двері до помешкання ніколи не відчиняти!

Цьому мене навчив генерал міліції Віталій Ярема, за що йому велика подяка від мене. Він казав, вчив нас, членів Громадської Ради при МВС міста Києва (тоді будучи ще при посаді - начальник міліції Києва): "Запам"ятайте це правило - правило двері! Нікоми ніколи не відчиняти (чужим)!"

Із моїх адвокатських хронік половина історій починалися з того, що люди відкрили двері тоді, коли їм цього робити було не варто. Доречі, міліція коли приходе, то зазвичай каже на питання хто там: "Києвсвєт, Кієвгаз, Киевводоканал, Киевцемент)".

Коли у них є ордер, вони навряд чи проситимуть відкрити, і розмовляти з Вами. Будуть просто ламати двері, тому - краще просто не відчиняти, бо якщо ордер є то вони і самі відкриють болгаркою та\або ломіком + сокирою.

Друге правило - правило ліфта\під"їзду\сходів\підземних переходів\"лєвих" таксі (тобто спійманих з руки, не викликаних через диспетчера)\.

Ніколи, за жодних обставин не сідайте в ліфт у Вашому будинку з незнайомими Вам людьми. По статистиці 60% тяжких злочинів проти особи (вбивства, згвалтування, пограбування тощо) стаються в ліфтах, під"їздах, парковках та на підході або при виході з дому.

Відносно убезпечитись допоможуть: чоловік, батько, брат, друг - які зустрічають Вас у під"їзду чи то на парковці, на зупинці біля будинку тощо: зателефонуйте і попросіть аби Вас зустріли і проводили додому.

Дітей - взагалі треба цього вчити змалечку! Ви не уявляєте, скількох малолітніх дітей в Києві довелося за останні 12-15 років поховати родичам просто тому, що їх ніхто не зустрів зі школи і не провів додому (це сама небезпечна ділянка). Маніяки затягують їх на чердаки, гвалтують, вбивають десятками на рік-два (це трапляється як раз в той момент, коли вони самостійно повертаються зі школи -вони найбільш вразливі для нападу!), а міліція потім не знає куди дівати ці "вісяки"-"глухарі". І головне те, що цих жертв можно було уникнути!

Третє. Дружня порада. Запишіться на єдиноборства: рукопашний бій, тайський бокс, карате, дзюдо тощо. Найміть інструктора або попросіть когось із знайомих - нехай навчать Вас азам самооборони. Виявляється, навіть тендітним жінкам можна самостійно вдало захищатись від нападників навіть великої комплекції.Скажімо, з допомогою журналу "Кореспондент" (якщо щільно скрутити його в трубочку) - вийде дубінка така собі. Можна використовувати інші підручні засоби: дівчатам - підбори, ключі, навіть окуляри, пляшки тощо. Головне - не боятися і дати відсіч! Раджу всім купити собі і мати в кишені газовий балончик в будь-якому магазині "Зброя. Рибальство." Коштує він копійки, але як показала практика - вони доволі ефективні. Доречі балончики бувають стрійчасті і облачного типу. Перші кращі. Головне - встигнути пшикнути або в обличчя, або прямо в очі, або в зону грудної клітини нападника. Речовина почне випаровуватися і Ви гарантовано отримаєте карт-бланш у 3-5 хвилин. А за цей час Ви зможете спокійно покликати на допомогу, втекти та викликати міліцію.

Одне застереження. Коли Ви все-таки стали жертвою скажімо пограбування - не чиніть опору нападникові, віддайте все нападникові бєзмолвно і бєзпрєкословно (коли розумієте, що перевага не на Вашому боці), не нервуйте, то лише речі. Життя - воно безцінне!

p.s. І запам"ятайте - головне правило вуличної бійки - це немає ніяких правил!!! Імпровізуйте - вдарте нападника першим (-ою) нежданно-негаданно і з усієї сили в те місце, в яке він взагалі не очікує: пах, в кадик, в очі, кусайте його, царапайте тощо - якщо Ви розумієте, що це серйозний напад - не бійтесь і чиніть максимальний опір! Від цього можливо залежатиме ваще життя і здоров"я. Крикніть що є сили, може Вас хтось почує і прийде на допомогу + крик лякає нападників зазвичай (є навіть такий прийом в карате, здається). Не бійтеся! Ви захищаете себе та своїх рідних-близьких.

Бийтеся що є сили, бийтеся до останнього!

Успіхів всім моїм читачам. Все, пішов переглядати уроки самооборони від Discovery Channel - Тримайтеся!
Удача сопутствує сміливим!

p.s. Відео уроки:  
1) Крутая женская самооборона (російською): http://youtu.be/jSVXyVnIBiM, http://youtu.be/wX6sN56pGpE
2) Одними із найкрутіших інструкторів з самооборони для жінок в світі вважаються ізраїльські фахівці:
http://youtu.be/1RwGt9GFGyA +  http://youtu.be/NOOwLMK3XHQ (kravmaga israel)
або це http://youtu.be/IjmBPFPTq-g (kravmaga L.A. USA)
Отже, раджу всім - запишіться на курси самооборони: рукопашний бій, бокс, карате, дзюдо, джіу-джітсу тощо. Найміть інструктора або попросіть когось із знайомих - військових - нехай навчать Вас базовим речам самооборони. Регулярно тренуйтесь, будьте в формі - це Ваша найкраща зброя. І береженого Бог береже!

Комментариев нет:

Отправить комментарий